вівторок, 28 лютого 2017 р.

Як підготуватися до тестування

(рекомендації батькам майбутніх першокласників)

Для вступу в перший клас дитина повинна уміти зв’язно висловлювати свої думки, орієнтуватися у просторі та часі, володіти елементарними знаннями з математики (скласти числа, назвати геометричні фігури), працювати з письмовим приладдям.
Наведемо деякі рекомендації для батьків майбутніх першокласників, складені на підставі досвіду вчителів початкових класів. Завдяки цим рекомендаціям батьки зможуть самостійно підготувати свою дитину до тестування.
Дитина, що йде в перший клас, повинна вміти скласти просту розповідь про себе і свою сім’ю, знати, чим займаються батьки на роботі, орієнтуватися в часі і просторі. Плюсом до знань дитини буде уміння відрізняти різні професії, знати, хто і чим може займатися. Малюк повинен розуміти відмінність між дикими і домашніми тваринами і птахами, знати основні види дерев, кущів, квітів, розуміти, які з них відносять до кімнатних, а які до вуличних.
Для підготовки дитини до тестування можна користуватися зошитами з друкованою основою для дошкільнят. У них складені зрозумілі вправи на розвиток уваги, логічного мислення, розвитку пам’яті.
Для розвитку математичних знань дитини вчіть її рахувати палички, кубики, сходинки, виконуйте арифметичні вправи, не забувайте, що займатися з дошкільниками потрібно в ігровій формі.
Для розвитку письмових здібностей давайте дитині малювати, писати, розфарбовувати картинки, ліпити з пластиліну і займатися аплікацією. Чим краще розвинута у нього дрібна моторика, тим краще будуть його успіхи при письмі.
Налаштуйте дитину на те, що в тестуванні немає нічого страшного і самі ведіть себе спокійно. Ваша схвильованості передасться дитині, і вона теж почне переживати.

Більше інформації можна знайти тут: 
Завдання для домашнього тестування

Немає коментарів:

Дописати коментар